ADRIANA FAIZUL : 2017

FAIZABUNYAMIN TABUNG

20 November 2017

DYXY COMESTICS INI BANYAK MEMBANTU KELUH KESAH TENTANG KULIT WAJAH YANG KERING

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.





"Sis, kulit saya kering sesuai ke pakai DYXY?"
................................................................................

DYXY BC Cream adalah matte foundation. Bila sebut matte, biasanya ia sesuai untuk normal to oily skin.




Tapi... Untuk yang kulit kering tu, jangan risau. Awak masih boleh pakai DYXY, takde masalah.

πŸ’• Walaupun tekstur ia Matte Cream, tetapi bahannya adalah Mineral & Waterbased.
So bila pakai ia membantu utk melembapkan kulit wajah πŸ˜πŸ‘

πŸ’• Plus gabungan DYXY GreenTea Mineral Face Mist, spray je banyak kali supaya kulit tu jadi lebih lembap. Fungsi utama face mist tu adalah utk lembapkan kulit muka tau. πŸ˜‰

πŸ’• Untuk hasil yg lagi cantik, flawless, smooth dan kemas, better pakai moisturizer (pelembap) dulu. Confirm lagi cantik. 😘

πŸ’• Sebelum tidur jangan lupa pakai face mask. Face mask bagus untuk kekalkan kelembapan kulit. Ni antara rahsia kulit orang korea sentiasa lembap. πŸ˜‰

Cuci muka dulu, then spray DYXY GreenTea Mineral Face Mist, lepas tu pakai face mask. Bukan setakat skin makin lembap, makin cantik tau!

Ada ramai yg kulit kering jadi glowing lepas pakai DYXY. Ni tak tipu tau. Kita ada feedback ikhlas dari #dyxylovers. πŸ˜‰

Feedback





RAMAI YANG JATUH CINTA  BILA GUNA DYXY

Further enquiries ?... Just click πŸ‘‡
.
πŸ“±Fiza 0173245640 Tampin
 Mariam Yusof 60103595598 seremban

Sekian.
Terima kasih

19 November 2017

DYXY COMESTIC SET PRODUK KECANTIKAN TERHANGAT DALAM PASARAN KINI

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.

hari ini fiza ingin memperkenalkan produk DYXY Comestics .. Mungkin antara para pembaca blog pernah mendengar produk kecantikan ini ... mungkin tidak asing lagi kan ... Tidak mengapa fiza cuma ingin berkongsi sahaja dan membantu rakan fiza yang satu ini ... Rakan fiza ini pun menjual produk komestik , Namanya Mariam , fiza cuma panggil manjanya Yam sahaja .. Inilah set Dyxy Ni ... comelkan ..

Jom kita kenal-kenal dulu satu persatu  yer...

DYXY COMESTICS SET TERDIRI DARIPADA :

1. DYXY BC CREAM
2. DYXY MINERAL FACE MIST GREEN TEA
3. DYXY BRUSH 




BC CREAM FOUNDATION 

.

BC CREAM adalah revolusi baru solekan dari KOREA yang menggabungkan BB CREAM + CONCEALER . Krim diformulasikan dengan MINERAL & EKSTRAK ARBUTIN yang dapat memberikan kesan warna tona yang sekata sekaligus membantu merawat kulit muka.







KENAPA PILIH DYXY BC CREAM ?

1.Tidak melekit, tidak berminyak.
2. Dijamin 3 minit sudah siap.
3. Wajib bagi yang tidak pandai bermakeup ( bersolek )
4. Sekali merawat kulit.
5. Mampu menutup dan merawat dan memudarkan cela, parut , jeragat.
6. dilengkapi SPF 50


KELEBIHAN

MAGIC FOUNDATION mampu menutup segala cela, jeragat dan parut diwajah
SPF 50++ melindungi kulit muka dari sinaran UV
KESAN 3D tidak perlu filters,meratakan tona warna kulit muka dan nampak natural
TEKSTUR SEKATAN & MUDAH MERESAP ke dalam kulit serta jimat masa utk bersiap
ANTI MINYAK tekstur krim yang unik ,tak berminyak dan tak melekit
TAHAN LAMA tahan lebih dari 8 jam
TEKSTUR RINGAN selesa bila dipakai dan tidak tebal
Sesuai utk semua jenis kulit dan KULIT SENSITIF

.

.

KANDUNGANNYA
MINERAL
WATERBASED
EKSTRAK ARBUTIN
VITAMIN E

.

.






 Beige utk kulit cerah
 Natural utk kulit sederhana cerah







1. Mengecutkan jerawat.
2. abstrak green tea 
3. menyegarkan 
4. mengandungi zat mineral.
5. melembapkan kulit.
6. sesuai untuk semua jenis kulit


KANDUNGAN EKSTRAK LEMON + GREEN TEA ❗

DYXY Face Mist  160ml++
MINERAL GREEN TEA 

 melembapkan muka sesuai untuk kulit kering dan mengelupas
 effect GLOWING serta merta
 bau GREEN TEA yang WANGI dan FRESH
 makeup tahan lebih lama ( finishing spray )
 boleh dijadikan makeup based
 mengandungi zat mineral 
 membantu mengurangkan alahan pada muka sesuai utk muka sensitif
 membantu mengecutkan jerawat pada muka
 sesuai untuk lelaki dan perempuan
 boleh digunakan bila² masa.


DYXY FACE MIST sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit SENSITIF
DYXY FACE MIST tahan 2- 3 bulan ikut rutin.





Haaa nak tau kelebihan DYXY BRUSH GEMOK MONTEL YANG COMEL NI.


✔Bulunya sintetik
✔Tak sama mcm brush lain
✔bulu2 dia x mudah tercabut
✔bulu lembut
✔cara nak guna hanya perlu dap dap je
✔bccream lebih jimat guna dyxy brush
✔lebih kurang mcm beauty blender tp versi brush

DYXY COMESTICS FEEDBACK ... Alhamdulilah POSITIF semuanya jom kita lihat ye...



" MAKE UP TAHAN SAMPAI PETANG"
" PARUT MAKIN PUDAR "
" JERAWAT TERUS KECUT "



" JERAWAT KECUT DAN PARUT HILANG "



feedback Face Mist
" Dah tak mengelupas "




STOCK ANTARA YANG LAKU KERAS. SIAPA NAK ORDER BOLEH DIRECT WHATAPPS OK πŸ˜˜ I PROMISE, TAK MENYESAL BELI TAU. HARGANYA MAMPU MILIK BUAT SEMUA KAUM WANITA YANG INGINKAN CANTIK LAWA BERSERI-SERI WALAUPUN DI MANA SAHAJA ANDA BERADA.

whatsapp Mariam Yusof : dari Seremban Negeri Sembilan 




SEKIAN .
Terima kasih


17 November 2017

FLEUR AIR FRESHENER SENTIASA RESTOCK BUAT CIKGU SMKSI TAMPIN

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.


FLEUR AIR FRESHENER SENTIASA RESTOCK 



Menjana pendapatan sampingan dari rumah bersama Fleur Air Freshener.








Sekian.
Terima Kasih.


.


16 November 2017

SAMBAL GARING CHE NOR INI SELALU READY STOCK

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.

Sambal Garing Che Nor selalu ready Stock sebabnya ...Rasanya yang pedas , ranggup, garing dan masin-masin lemak gitu...








Agent Stokis Fiza dari Senawang , Seremban

Makan bersama-sama bubur nasi


Untuk para blogger yang berminat dengan Sambal Che Nor>>>> berdekatan senawang , seremban Boleh wasap sis Asmah ye 


Ready Stock Sambal Garing Che Nor

Fiza 
Area Tampin , Pulau sebang dan berdekatan dengan fiza


Sekian.
Terima kasih.





15 November 2017

SENARAI AGENT DAN STOKIS MR DIAMOND PIZZA


  1. Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.


AGENT / STOKIS MR DIAMOND PIZZA 


N. SEMBILAN
Pn. Noraini bt Mohamad

(Stokis Senawang/Sbn)
0126251979


Cik Izah 
(Stokis) Kuala Klawang 
013-6233294

Fazil & Fizah
(Stokis) Rembau & Rantau
013 939 7179

Cik Ain
(Stokis) Gemencheh
017 327 2913

Puan Kama 
(Stokis) Sikamat
011 2968 9005

Pn. Fiza Shah
(Agen) Gemas
013 902 9540 (Fiza)
013 977 2644 (Shah)

Ismail
(Agen) Seremban
019 671 2431

Puan Mieza
(Stokis) Serting Hilir/Pulapah
012 344 8917

Siti Mas
(Agen)Linggi/Lubuk China
017 237 7483

Juwita 
Stokist serting hilir
0196255455

Niza
Stokis Jempol
+6013-2757628

SELANGOR
Rosita @ Nicks Drive Thru
(Stokis) Bandar Baru Bangi 
0104018441 / 0389124001

Zam / Nanie
(Stokis) Klang/Port Klang
011 2850 0301 - Zam
019 264 4840 - Nanie

KUALA LUMPUR
Puan Diela
Agent keramat Kl/usj
0164386462

JOHOR
Isma & Iskandar
(Stokis) Muar
011 1067 9603 (Isma)
012 933 5931 (Is)

Azbahani
(Agen) Sri Menanti, Muar
016 647 6200

Norazli b. Abd Ghani
(Agen) Muar
018 767 6334

Puan Azie 
(Stokis) Batu Pahat
011 3679 5526

Ariana
(Stokis) Muar
012 640 9166

Amirah (agen) muar
01139965458

Abe Yus
(Agen) Muar/Segamat
016 511 1109

Pn Zura Zack
(Agen) Buloh Kasap, Segamat
017 721 9181

Farah
(Agen) Tangkak 
013 646 3434

Mornee bt Md Tap
(Agen) Sg. Terap, Muar
012 375 9283

Ummi Aida bt Zainal Abidin
(Agen) Pt Sakai, Muar
017 634 8641

Rusmalinda AM 
(Agen)Sg Abong,Muar 
0187787178

Asilahwati Ahmad
(Agent) Tmn Rambai, Muar
0182850673

PAHANG
Maznah
( Agen) Felda Kemasul
019 245 8479

Nora
( Agen) Kemasul (DUN Pelangai)
011 2564 2956

Pn Azi Azurah
(Stokis) Bera/Sebertak
017 6834086
0132884086

Puan Wanny Nawawi
(Agen) HOSHAS, Temerloh
017 343 9869

Shima
(Agen) Felda Kemasul
010 980 8689

Pn.Suzana binti Mat Isa
(Agen) Felda Kemasul 
012 922 3440

Bella Chah
(Agen) Kuantan
019 924 6340

Fiza Shah
(Stokis) Kuantan
013 902 9540 / 013 977 2644

PERAK
Nor Salimah Bt Mohd Shariff (Iema)
(Agen) Sungkai Perak
019 513 3622

Hapizah Harun
Agen Pagoh jaya/Pagoh/panchor
0196087741

MELAKA
Awie/Nana
(Agen) Sungai Udang & Bukit Rambai 
016-936 4324(awie)
016-9363782(nana)

Jangan lepaskan peluang anda untuk merasai pizza viral ni dengan mghubungi stokis/agent kami yang trdekat dengan anda

13 November 2017

MENJANA PENDAPATAN SAMPINGAN BERSAMA AGENT TOPUP DAN BILL

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.

Hari ni , baru fiza meluahkan dan berkongsi satu perniagaan yang simple sejak tahun lepas ... Masa tu fiza hanya ' MENDIAMKAN DIRI ' a.k.a pasif income ..Tak sangka Pulak REZEKINYA tu tidak pernah salah alamat.. Direct terus Allah bagi ganjarannya yang berlipatganda tu.

 Banner

Klik BANNER untuk join 

JADI EJEN TOPUP PERCUMA !!
PERGHH.. Xsampai sehari terus penuh kuota kami..

:---> Sekarang harga baru RM5 untuk daftar jadi EJEN TOPUP KAMI..

Xpernah dibuat orang beb.. Terhad kepada 57 ejen sahaja lagi!!

Anda pelajar, suri rumah, bekerja?
Molek sangat la sebAb anda semua pakai smartphone kan? Jual topup guna smartphone, sangat mudah, lagipun daftar percuma jer..

----------------------------------------
Bagaimana??
----------------------------------------

boleh jadi passive income anda.
:---> boleh jual topup di hostel
:---> boleh jual topup di tempat kerja
:---> boleh jual topup kat jiran-jiran
.
celcom maxis digi umobile tunetalk xox semua anda boleh jual.
.
jual topup melalui smartphone je.
xperlu beli mesin topup yang mahal
.
[PROMO]
Pendaftaran agen topup hanya rm5 shja biasa rm30 taw..

Kadar keuntungan tertinggi..!
.
yang serius,

Berminat jadi agen topup/bayar bill??

== Maklumat Lanjut seperti di bawah :



Menjana pendapatan sampingan bersama Agent Topup dan Bill...


Sekian.
Terima kasih..

12 November 2017

KEK KUKUS HIJAU BUAT ABAM DARWISH DAN ALYA

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.

Sejak akhir-akhir ni , cuaca selalu tidak mengizinkan pergi ke mana-mana. Jadi duduk di dalam rumah sahaja. Apabila ada di dalam rumah ini , macam-macam perut ini hendak makan. Asik lapar sahaja ... Apa lagi fiza pun tengok lah apa yang ada di dalam almari kabinet ini. Ada tepung , minyak masak , telur dan lain-lain

Ok semua bahan semua dah ada fiza pun mulakan kerja fiza membuat kek simple jer.

Ni lah , rupa kek hijau fiza berkukus





1 cawan minyak masak
1 cawan gula
2 sudu besar susu pekat ( mix kan ngan 1/2 cawan air masak )
Pewarna hijau
Perasa vanilla
Telur 3 biji saiz B
1 buah Tamar
2 keping biskut cracker

Cara membuatnya :
Masukkan Minyak masak , telur , gula , vanilla , pewarna hijau , Tamar , biskut ke dalam blender. Blend sampai sebati adunan nya tu.
Kemudian tuang kan keatas tepung tadi... Adunkan ngan senduk sehingga sebati.
.
Kukuskan ke dalam pengukus yg sedang mendidih airnya..
Kukus sehingga masak.. Dalam 45 minit.
.
Ok tu jer.
Selamat mencuba
#Resepi
#UmmiAdrianaBeauty






11 November 2017

AGAR DOA DIKABULKAN BACALAH SHALAWAT KETIKA BERDOA

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.


Agar Doa Dikabulkan, Bacalah Shalawat Ketika
Berdoa, Inilah manfaatnya


IMAGE DARI MR GOOGLE
KELEBIHAN BERSELAWAT KEATAS JUNJUNGAN KITA NABI MUHAMAD SAW DAN SEKELUARGANYA
Agar Doa Dikabulkan, Bacalah Shalawat Ketika
Berdoa, Inilah manfaatnya

1. Shalawat menjadi penyebab doa dikabulkan

2. Shalawat yang didahulukan dalam doa seseorang akan menjadi perantara doa tersebut sampai kepada ALLAH Subhanahu Wata'la

3. Apabila sholawat tidak diucapkan ketika berdoa maka doa tersebut akan menggantung antara langit dan bumi

4. Shalawat menjadi penyebab kesuksesan sebuah doa, baik disebutkan di awal maupun di akhir doa.

5. Shalawat menjadi penyebab doa seorang hamba diberkahi oleh ALLAH Subhanahu Wata'ala..

"Sesungguhnya, ALLAH dan malaikat-malaikat-
NYA
bershalawat untuk Nabi. Hai orang-orang yang
beriman,
bershalawatlah kamu untuk Nabi dan ucapkanlah
salam penghormatan kepadanya. (Al- Ahzab ayat 56)

Allahumma Shalli Wasallim 'ala sayyidina
Muhammad,Wa'alaa Aaliy Sayyidinaa Muhammad..
Aamiin Yaa Rabbal'aalaamiin.

Marilah kita berdoa, bermunajat kepada Allah.
Semoga Allah mengampuni kita dan menghapuskan kita dari segala dosa yang telah lalu.

Ya Allah,
Ampunilah semua dosa-dosa kami, baik sengaja atau pun tidak, 
berkahilah kami dan ramahmatilah kami
berikanlah kami hidayah-Mu agar kami senantiasa dekat kepada-Mu hingga akhir hayat.

Aamiin ya Rabbal'alamin
Klik SUKA & BAGIKAN semoga bermanfaat ya sahabat 

SEKIAN.
TERIMA KASIH





SAMBAL GARING CHE NOR NO 1 DALAM FAMILI FAIZA KINI

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.

Pertama kali fiza mengenali Sambal Che Nor daripada kakak sepupu fiza duduk di senawang ...setiap hari fiza teringin sangat hendakkan Sambal Che Nor yang menjadi mulut orang di laman sosial Facebook tahun lepas.

Semalam , Fiza pergi ke rumah kakak sepupu fiza panggilnya KakLong Wati... beliau ini banyak sangat produk-produk yang diniagakan atas permintaan kekawannya disekitar Taman perumahan beliau. Ada sahaja produk-produk yang dijualnya seperti suplimen , fleur air freshener , makanan sedia untuk dimakan seperti Sambal Che Nor dan juga serunding daging. Dalam diam-diam juga beliau ni pun rajin membuat ais krim Malaysia. sampai tak menang tangan beliau ni.

Baiklah berbalik pada Sambal Che Nor ni. Ramuan di dalam sambal tersebut seperti :


Sambal Garing Che Nor



MENU SARAPAN PAGI TADI

Alhamdulilah... pagi yg cerah... matahari caantik sesangat pagi ni...
.
Da sarapan ker?
Pagi tadi Abam Darwish  minta lempeng katanya lapar sesangat..
So umminya dok membuat lempeng tu mix sikit ngan telur...
.
Alamak lupa lah pulak cicah bersama#SambalGaringCheNor sedap pedas ranggup ...


MAKAN TENGAHARI pulak , CIK HUBBY MINTA BUATKAN BUBUR NASI KOSONG...
Apa lagi fiza pun terus tanak nasi tu.... Belum sempat nak hidangkan di atas meja.... 
Katanya , 
" Tak sabar dah perut ni tengok bubur nasi tengah panas2 dan ada pula #SambalGaringCheNor n tambah sikit kicap masin.." 

Alahai cik hubby gitu rupanya... cik  hubby fiza tu memang pantang jumpa samabal garing macam ini ..kalau boleh cik hubby boleh habiskan dalam masa terdekat ...jenuh jugak membuat sambal seperti itu...



MAKAN BERSAMA DENGAN NASI GORENG.


SAMBAL GARING CHE NOR ini pedas , ranggup, lemak masin dan garing itu lah yang menjadi santapan buat seisi famili Fiza kini.



RAMUANNYA:

1. BAWANG BESAR 
2. CILI KERING 
3. IKAN BILIS 
4. GARAM
5. MINYAK MASAK
6. PERASA YANG DIBENARKAN


harga per unit termasuk GST 6% = RM 11 ( Semenanjung ) , RM 14 ( SS )


OKLAH , sampai di sini sahaja ..nanti Inshaa Allah Fiza update lagi..




ingin tau lagi pasal KLIK JER SAMBAL GARING CHE NOR 




Lelain



sekian
Terima Kasih











9 November 2017

UPDATE NEW ARRIVAL SOFIA KURUNG DIANDRA DI WEBSITE SWEET MUSLIMAH

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.

Update Kurung Sofia Diandra di website Sweet Muslimah pagi tadi...



Klik sini 》》》SOFIA KURUNG DIANDRA 

Warna-warna sungguh menarik .. Lembut sahaja sesuai dipakai di majlis keraian seperti pertunangan, kenduri kesyukuran , hari ulang tahun , konvokesyen dan lain-lain




New Arrival

[ KURUNG NAJWA DIANDRA 2017 ]

FREE POSLAJU(Msia)
.
1. Material High Quality MOSS CREPE
2. EASY IRON (Suggest pakai steam iron)
3. LEMBUT & RINGAN. Kalau basuh cepat je KERING
4. MESRA WUDHU, ada butang di hujung lengan
5. BREASTFEED FRIENDLY, senang nak menyusu baby. Ada butang di bhgn dada
6. SIDE POCKET di tepi baju, senang nak simpan henpon
7. Bentuk Pungung terlindung sbb baju LOOSE cutting
8. SKIRT A CUT yg ringkas & bila jln mudah je.Tak ketat
9. Skirt sgt selesa sbb GETAH yg digunakan getah yg mantap dan kemas
.

-> Sgt2 SELESA & SEDAP dipakai
-> 100% JAMINAN kepuasan
.
Hanya saiz baju yang ada dlm stok dipamerkan diatas.
Status stok adalah LIVE. Sila Pilih saiz diatas, Kemudian KLIK 
>> "ORDER DISINI >>>>> SOFIA KURUNG DIANDRA!" untuk buat pesanan.

Untuk order dibawa





Sekian.
Terima kasih.



8 November 2017

SUPLIMEN TANPA COLLAGEN UNTUK KULIT CANTIK DAN TESTIMONINYA

Assalammualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Semoga anda sentiasa sihat-sihat selalu.



πŸ‡ NURRAYSA VIT C, VIT E & GLUTA PLUS πŸ‡
====================

*Suplimen Tanpa Collagen Untuk Kulit Cantik*

🌟 Membantu mencerahkan kulit dan menjadikannya lebih bersinar
🌟 Melambatkan proses penuaan kulit
🌟 Membantu merawat masalah jerawat, jeragat dan penyakit kulit seperti ekzema 
🌟 Merangsang penghasilan kolagen dalam badan
🌟 Menjaga kesihatan dan memberi kelembapan pada kulit
🌟 Membantu menstabilkan hormon dan mengurangkan masalah pre menstrual pada wanita
🌟 Membantu merawat kedutan dengan mempercepatkan pertumbuhan sel kulit baru
🌟 Membantu menutup liang atau pori terbuka pada wajah

♦Cara Pengambilan:

Ambil 1 tablet, 2 kali sehari 30 minit sebelum makan pada waktu pagi dan malam.

Harga asal ~RM99.90~
Harga promosi RM49.90

Whatsapp  untuk order😊

#VitCNurraysa







TIP KESAN TERBAIK

1. ELAKKAN ATAU KURANGKAN PENGAMBILAN MINUMAN BERKAFIEN.
2. ELAKKAN MINUMAN BERLAFEIN BERSAMA VITAMIN NURRAYSA 
3. JARAKKAN MASA 4 JAM DENGAN PENGAMBILAN JAMU DAN UBAT UBATAN
4. BANYAKKAN PENGAMBILAN AIR KOSONG SEKURANG-KURANGNYA 3 LITER SEHARI.


TESTIMONI PENGGUNA :









Semoga ia memberikan manfaat buat anda semua untuk kecantikan dan kesejahteraan diri.

Sekian.
Terima kasih
.


ALYA ADRIANA Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign